Sertifioidut ekopesuaineet ovat yhtä tehokkaita kuin perinteiset pesuaineet, mutta niiden valmistuksessa on kiinnitetty erityisesti huomiota raaka-aineisiin sekä tuotannon, pakkausten ja logistiikan ekologisuuteen. Aidoissa ekopesuaineissa ei ole synteettisiä hajusteita tai väriaineita, optisia kirkasteita, klooripitoisia valkaisuaineita, zeoliittia, parabeeneja, haitallisia säilöntäaineita tai muita petrokemian ainesosia. Tärkeä huomio on ekopesuaineiden biohajoavuus: kaikki pesuaineemme ovat täydellisesti biohajoavia. Biohajoavuus tarkoittaa pesuaineissa käytettyjen ainesosian hajoamista luonnossa pienemmiksi ainesosiksi, kuten hiilidioksiksi ja mineraalisuoloiksi. Biohajoavuuden ansiosta esimerkiksi pyykinpesu ei kuormita tarpeettomasti arvokkaita vesistojämme. 

Ekologiset pesuaineet ovat löytäneet paikkansa jo useissa kotitalouksissa, mutta etenevissä määrin myös toimistoissa ja työpaikoilla. Ekologisten pesuaineiden valitseminen on konkreettinen ja helposti toteutettavissa oleva tapa vähentää hiilijalanjälkeä.

Ympäristöystävälliset pesuaineet on ekologisen kuluttajan valinta. Tuotteiden valmistus on  ympäristöystävällistä ja eettistä. Eläinkokeet eivät ole sallittuja ja eläinperäisten raaka-aineiden käyttö ei saa vahingoittaa eläimiä.


Ekopesuaineet lyhyesti:

  • Luonnollista alkuperää olevat ainesosat
  • Ei petrokemian ainesosia 
  • Ei testata eläimillä
  • Biohajoavat ainesosat
  • Turvallinen ympäristölle ja iholle

Viherpesu puhdistusainemarkkinoilla


Markkinoilla on runsaasti tuotteita, joita myydään ja markkinoidaan ekopesuaineina vaikka ne eivät oikeasti sitä ole. Pakkauksiin on helppo luoda mielikuva ekologisesta tuotteesta esimerkiksi vihreällä värillä ja merkin omilla sertifikaateilla tuotteen luonnollisuudesta. Sekaannusten vaara on siis olemassa ja pesuaineostoksilla pitää olla tarkkana

Ennen ostopäätöstä tutustu aina tuotteeseen tarkemmin. Tarkista mahdolliset sertikaatit tai jos niitä ei löydy, niin tutustu tarkemmin tuotteen ainesosiin. Autamme mielellämme asiakaspalvelussa tuotteen ainesosien selvittämisessä, mikäli haluat lisää tietoa. Tutustumalla tuotteeseen vältät hutiostokset!

Muistathan, että GreenDealin tuotteissa tämä työ on tehty puolestasi. Valikoimassamme on pelkästään sertifioituja tai sertifioinnin kriteerien täyttäviä pesuaineita.

 

Miksi valita ekologinen pesuaine?

Ekopesuaineen valinta on ekologisesti kestävää ja ympäristö kiittää, kun kemikaalikuorma pienenee. Mutta ennen niiden käyttö on hellävaraisempaa kodin pinnoille, tekstiileille ja iholle kuin tavallisten pesuaineiden käyttö eikä pesutehosta tarvitse tinkiä. Meille tärkeä arvo on se, että työskentelemme vain eettisten yritysten kanssa, jotka sitoutuvat EKOTAKUU™ ohjelmaamme. Kaikki valikoimamme pesuainetuotteet ovat valmistettu Euroopassa, jotta kuljetuspäästöjä aiheutuisi mahdollisimman vähän. 

Ekologiset pesuaineet netistä

Meiltä löydät kaikki tarvittavat pesuaineet kodin puhdistukseen ja pyykinpesuun: astianpesuaineet, yleispuhdistusaineet, puhdistusaineet kodin pinnoille, pyykinpesuaineet, tahranpoistoaineet ja huuhteluaineet. Tee se itse ekosiivojalle löytyy siivousetikkaa, ruokasoodaa, sitruunahappoa ja monikäyttöistä marseillesaippuaa.

Valikoimastamme löydät nämä tuotesarjat:

Ecodoo on ranskalainen päivittäistuotesarja, josta monet suomalaiset ovat löytäneet suosikkituotteita. Esimerkiksi sarjan konetiskitabletti on best-seller - oikeasti tehokas ja toimiva astianpesutabletti. 

Sodasan on 1980-luvulta toiminut saksalaisyritys, jolle tärkeä arvo on tuotannon ekologisuus. Tuotannossa käytetään kierrätysmuovia pakkausten valmistamiseen, ekoenergiaa tehtaissa ja energiatehokkaita valmistusratkaisuja.Sodasanin valikoima on laaja ja pesuaineiden lisäksi sieltä löytyvät myös nestesaippuat

Englantilainen Greenscents taas tarjoaa tiettävästi markkinoiden tiukimmalla sertifikaattiyhdistelmällä olevia tuotteita. Sarja on Soil Association -sertifoitu, Cruelty Free, vegaanisertifioitu, Allergy UK -järjestön suosittelema ja lisäksi sen eteeriset öljyt ovat Reilun Kaupan sertifioimia. 

Klar valmistaa täysin hajusteettomia pesuaineita ja samaan yritykseen kuuluva AlmaWin mm. pyykkituoksuja ja pyykinpesuaineita. 

Naturgutin valikoimista löydät ihanat tiivistetyt pyykkituoksut ja pesupähkinät. 

Valitsitpa minkä meidän tuotemerkeistä tahansa - tuotteista, voit olla varma, että jokaisen tuotteen ainesosat on puolestasi tarkistettu ja kaikki tuotteet täyttävät tiukat kriteerit. Emme tee yhteistyötä isojen ylikansallisten toimijoiden kanssa. 

Ekopesuaineet somessa

Liity mukaan GreenDealin ylläpitämään Ekokoti ja ekopesuaineet Facebook-ryhmään. Ryhmässä voit kysyä ja vaihtaa kokemuksia ekologisista pesuaineista & kodinhoidosta. Ekokoti-ryhmässä voit jakaa myös itse kehittelemäsi tai hyväksi toteamasi TSI-pesuaineen reseptin tai pyytää vinkkejä muilta. Avoinna kaikille aidoista ekopesuaineista kiinnostuneille!