Luonnonkosmetiikka on ainesosiltaan luonnollista alkuperää sisältävää kosmetiikkaa, jossa ei käytetä ei käytetä petrokemian ainesosia, kuten PEG/PPG-yhdisteitä, muovikemikaaleja, silikonia tai voimakkaita säilöntäaineita tai synteettisiä hajusteita. Luonnonkosmetiikkaan käytetään siis ainesosia, jotka ovat alkuperältään luonnollisia, joten myös tietyt eläinperäiset ainesosat kuten hunaja, maito, lanoliini ja mehiläisvaha ovat käytettävissä luonnonkosmetiikan valmistukseen. Kaikki luonnonkosmetiikka ei ole siis automaattisesti vegaanista, vaikka näin voisi nopeasti päätellä. Lähtökohta on, että luonnonkosmetiikassa ei käytetä ympäristölle tai ihmisille haitallisia ainesosia. Pääosin luonnonkosmetiikassa käytetään kasviperäisiä ainesosia kuten kasviuutteita, kasvivahoja, kasviöljyjä, kasvimehuja eteerisiä öljyjä, mineraaleja, leviä, savia, sokereita, suoloja ja kuivattuja kasvinosia. Raaka-aineissa suositaan luomulaatuja ja niiden tulee olla kestävästi hankittuja. Tuotteissa käytetyt säilöntäaineet ovat myös peräisin luonnosta ja tuttuja elintarvikkeista kuten esimerkiksi. natriumbentsoaatti ja kaliumsorbaatti.
 
Luonnonkosmetiikka on ekologisen kuluttajan valinta. Ympäristön ja ihmisten hyvinvointi huomioidaan kokonaisvaltaisesti luonnonkosmetiikassa. Kemikaalikuorma pienenee verrattuna synteettiseen kosmetiikkaan, kun tuotteissa käytetään vain luonnollisia ja tarpeen mukaisia ainesosia. Tuotteiden valmistus on ympäristöystävällistä ja eettistä eivätkä nämä periaatteet jää vain valmistusvaiheeseen, vaan koko tuotteen elinkaari on eettisesti kestävää. Eläinkokeet eivät ole sallittuja ja edellä mainittujen eläinperäisten raaka-aineiden käyttö ei saa vahingoittaa eläimiä. Pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä ja ylipäätään pakkausjäte pyritään minimoimaan.


Luonnonkosmetiikka lyhyesti:

 • Luonnollista alkuperää olevat ainesosat
 • Ei petrokemian ainesosia 
 • Ei testata eläimillä
 • Biohajoavat ainesosat
 • Vaikutukseltaan tehokkaampaa iholle
 • Säilöntäaineet luonnollista alkuperää

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit


Tunnetuimpia sertifiointitahoja ovat Ecocert, NaTrue, BDIH, EcoGarantie, ICEA, Cosmebio, AIAB ja Soil Association. GreenDealissa myytävien luonnonkosmetiikkatuotteiden yhteydessä on aina ilmoitettu tuotteelle myönnetty sertifikaatti. Mikäli sertifikaattia ei ole, niin olemme varmistaneet, että tuotteen ainesosat ja valmistaja täyttäisivät sertifikaatin vaatimukset. Monilla pienemmillä valmistajilla sertifikaattia ei löydy sertifioinnin maksullisuuden takia, mutta heidän tuotteet ovat silti aitoa luonnonkosmetiikkaa. 

Pro Luonnonkosmetiikka Ry:n mukaan sertifikaattien sisältä löytyy eroja, mutta yhteistä näille erilaisille kriteereille ovat seuraavat kohdat:

 • Valmistuksessa tulee suosia luonnollisia raaka-aineita, geenimanipuloituja raaka-aineita ei sallita
 • Suositaan luomulaatuisia raaka-aineita. Villikasvien keräily tulee olla vastuullista.
 • Tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman vähän prosessoituja ja niiden käsittely on säädeltyä (esim. raaka-aineiden säteilyttäminen on kielletty)
 • Raaka-aineita ja valmiita tuotteita ei saa testata eläimillä
 • Tuotteiden tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tuotteiden tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana
 • Pakkausmerkintöjen ja markkinointiviestinnän pitää tarjota kuluttajalle täsmällistä ja oikeaa tietoa

(Lähde: Pro Luonnonkosmetiikka Ry)

 

Miksi valita luonnonkosmetiikka?
Luonnonkosmetiikan valinta kannattaa ekologisesti ja ympäristö kiittää. Mutta ennen kaikkea sen käyttö on vaikutukseltaan tehokkaampaa ihollesi kuin petrokemian raaka-aineista valmistetun kosmetiikan käyttö. Tavanomainen kosmetiikka perustuu synteettisesti valmistettuihin ainesosiin kuten mineraaliöljy johdannaisiin joita ovat esim. silikoni ja vaseliini. Nämä ainesosat eivät hoida ihoasi yhtä tehokkaasti kuten luonnollista alkuperää olevat ainesosat.  Kasviöljyt, joita luonnonkosmetiikassa käytetään imeytyvät ihoon paremmin, jolloin vaikuttavat ainesosat hoitavat ihoa tehokkaammin. Autamme mielellämme valitsemaan sinulle sopivat tuotteet asiakaspalvelussamme.

Viherpesu luonnonkosmetiikassa

Markkinoilla on runsaasti tuotteita, joita myydään ja markkinoidaan luonnonkosmetiikkana vaikka ne eivät oikeasti sitä ole.  Tällä hetkellä luonnonkosmetiikkaa säätelevää lainsäädäntöä ei ole olemassa, joten sekaannusten vaara on olemassa ja kosmetiikkaostoksilla pitää olla tarkkana.


Ennen ostopäätöstä tutustu aina tuotteeseen tarkemmin. Tarkista mahdolliset sertikaatit tai jos niitä ei löydy, niin tutustu tarkemmin tuotteen ainesosiin. Autamme mielellämme asiakaspalvelussa tuotteen ainesosien selvittämisessä, mikäli haluat lisää tietoa. Tutustumalla tuotteeseen vältät hutiostokset! Muistathan, että GreenDealin tuotteissa tämä työ on tehty puolestasi. Valikoimassamme on pelkästään sertifioitua tai sertifioinnin kriteerien täyttävää luonnonkosmetikkaa. 

Luonnonkosmetiikan verkkokauppa

Meiltä löydät luonnonkosmetiikkatuotteet kasvojen ihonhoitoon: kasvovoiteet, seerumit, puhdistustuotteet ja ihonhoito- ja puhdistusöljyt. Muista myös suojata iho auringolta. Aurinkosuojatuotteet kasvoille tuoteryhmästä löydät laadukkaat ja erittäin suositut Dhyvanan sävyttävät aurinkovoiteet.

Luonnollisesti valikoimassa on tuotteita myös vartalolle ja hiuksille. Lisäksi löydät omat tuoteryhmät lapsille ja miehille, jonne olemme koonneet heille parhaiten soveltuvat luonnonkosmetiikkatuotteet valikoimastamme.

Tuotemerkeistämme löydät mm. Nourish Londonin, Bybin, Ey!:n, Fiini Naturallyn, Cattecon, Eco Cosmeticsin ja Laveran laadukasta luonnonkosmetiikkaa.

Valitse siis GreenDeal - aidon luonnonkosmetiikan verkkokauppa. Käsittelemme kaikki klo 12 mennessä saapuneet tilaukset samana päivänä tai arkipyhänä/viikonloppuna saapuvan tilauksen seuraavana mahdollisena työpäivänä. Toimitus on nopea ja veloitukseton yli 99 euron tilauksille.

Luonnonkosmetiikka somessa

Liity mukaan GreenDealin ylläpitämään Luonnonkosmetiikka Facebook-ryhmään. Ryhmä on luonnonkosmetiikan ja luonnollisen ihonhoidon sekä hiustenhoidon keskustelu- ja kauppapaikka. Avoinna kaikille aidosta luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille!

Voit kysyä luonnonkosmetiikasta, tuotteista ja myydä itselle käyttämättömäksi jääneitä tuotteita tai tehdä löytöjä erikoiseristä.